V svoji ponudbi imamo tudi izdelavo lesenih fasad, s katero dobi vaša nova ali prenovljena hiša unikaten in mnogo bolj naraven izgled od klasičnih kontaktnih fasad. Lesene fasade imajo nekoliko drugačno sestavo kot klasične. V prvi fazi se v dveh slojih, na zunanje stene, izdela lesena nosilna podkonstrukcija iz linijskih elementov na določenem razmaku. V vmesne prostore se vstavi toplotna izolacija, preko nje pa se položi UV-obstojna folija, ki preprečuje, da bi se toplotna izolacija zmočila. Šele nato sledi sloj, ki ga pri tej vrsti fasade najprej opazimo - Lesene letve/deske.


External link opens in new tab or window


V osnovi ločimo dva tipa lesenih fasad - prezračevane in neprezračevane. Pri prezračevanih fasadah se za zaključnim slojem izdela zračni kanal, ki omogoča odtekanje vode in sušenje lesa z vseh strani, pri neprezračevanih pa tega sloja ni. Priporočamo izbiro prezračevanih fasad, saj s tem podaljšamo življenjsko dobo lesa.


Za izdelavo lesenih fasad se priporoča uporaba macesnovega lesa, saj zelo dobro prenaša vremenske vplive, po dogovoru je možna izbira tudi drugih vrst lesa. Oblika zaključnih letvic, orientacija in razmik med njimi je prepuščena izbiri strank, tako da si lahko same izberejo videz fasade, ki jim najbolj ustreza.