Lesena skeletna hiša je grajena iz lepljenega ali masivnega (žaganega) lesa. Konstrukcijo sestavljajo leseni pokončniki in prečniki, ki so med seboj povezani z natančnimi spoji in vijaki. Lesena skeletna konstrukcija je zelo primerna za gradnjo nizkoenergijskih in pasivnih stanovanjskih hiš, kot celota omogoča ugodno in varčno bivanje, ter večinoma pušča proste roke pri načrtovanju. Skeletna gradnja pa ni omejena zgolj na pasivne hiše, tak način gradnje lahko uporabimo tudi pri klasičnih stanovanjskih hišah, saj s tem dobimo bolj naraven in človeku prijaznejši objekt.

Velika prednost lesenih hiš je enostavnost in hitrost gradnje. Vsi konstrukcijski elementi so izdelani v delavnici, na terenu se samo sestavijo skupaj. Tak objekt je postavljen, pokrit in zaprt v nekaj tednih, lahko tudi prej (odvisno od velikosti). Druga velika prednost je tudi sama natančnost gradnje. Medtem, ko se pri klasičnih zidanih konstrukcijah zahteva 1 cm natančnost, ta pri lesenih konstrukcijah znaša 1 mm.

Vse naše konstrukcije so predhodno izrisane s profesionalnim 3D računalniškim programom, kar nam omogoča predhodno reševanje vseh detajlov, ter natančno določanje oblik in dolžin posameznih elementov. Glavna prednost je tudi ta, da si lahko stranka objekt ogleda in se v njem "sprehodi" še preden je ta zgrajen. Ko je hiša pripravljena za izdelavo, gredo načrti v delavnico, kjer se posamezni kosi obdelajo in sestavijo stene.